dinsdag 24 november 2009

Op dinsdag 24 november werden twee medewerkers van de bibliotheek van Temse afgevaardigd om de cursus Web 2.0 bij te wonen in de lokalen van VSPW te Sint-Amandsberg. Deze opleiding heeft als bedoeling zoveel mogelijk bibliotheken in te leiden in en vertrouwd te maken met de diverse actuele internetapplicaties.

Het internet biedt immers tal van mogelijkheden om bibliotheekactiviteiten te promoten en leden van de bibliotheek continu op de hoogte houden over het reilen en zeilen in het culturele landschap. Via toepassingen als Blogger, Facebook, Flickr, Twitter - en vele andere - kan men heel wat meer doen dan alleen maar de catalogus van de bibliotheek raadplegen. Zo kan men literair of muzikaal nieuws heet-van-de-naald posten, foto's posten die betrekking hebben op activiteiten in de bibliotheek, nieuwe aanwinsten in de kijker plaatsen, praktische weetjes over de werking van de bibliotheek onder de aandacht brengen, enzovoort.

De twee medewerkers, Greet en Danny, zijn alvast erg enthousiast over de mogelijkheden die Web 2.0 biedt aan de bibliotheek. We houden u op de hoogte!

5 opmerkingen: